“Wist U : Het Loxone Smart Home en de impact op het EPB-dossier”

Hoe efficiënter de technieken zijn, hoe energiezuiniger de woning is, dus hoe lager het E-peil zal zijn.

  • Slimme verwarming en koeling; Afhankelijk van de efficiëntie per techniek kan dit een daling van 2 tot 12 E-peil punten betekenen.
    Zonwering; Dit kan een daling van 1 tot 5 E-peil punten betekenen
  • Opengaande delen zoals ramen; de integratie van opengaande delen een daling van 3 tot 8 E-peil punten betekenen in jouw EPB-dossier.
  • Ventilatie; Een ventilatiesysteem kan voor jouw EPB-dossier een daling van 2 tot 10 E-peil punten betekenen.
  • Verlichting; dit zijn allemaal reducerende factoren om jouw E-peil te laten dalen.
  • Fotovoltaïsche installatie of PV-panelen; Zorgen voor een daling van 1 tot 1,5 E-peil punten,

Door de standaard aanwezige sensoren zoals temperatuur- en luchtvochtigheidsvoelers, CO2-sensoren, raam- en deurcontacten, bewegingsmelders … biedt Loxone veel voordelen op het vlak van energiebeheer.

Perfecte temperatuur & klimaat

In de woonkamer een aangename 22 °C en in de slaapkamer een koele 18 °C – in uw woning geniet u steeds van de perfecte temperatuur. In elke kamer, op elk moment. Netzoals u het wil. Na een korte leerperiode kent uw Loxone Smart Home de verwarmings- en koeltijden van elke kamer en zorgt zo voor een intelligente temperatuurregeling.

 

Licht met wow-effect.

Licht heeft de kracht om een kamer te transformeren. Het is meer dan een functioneel element. Verlichting heeft immers een invloed op onze stemming. Fel of zacht, wit of gekleurd: dat kiest u helemaal zelf. Kies naar believen uit een uitgebreid kleurenpalet en combineer naar eigen wens verschillende lichten, lichtsterktes en kleuren om zo de gewenste lichtscene te bekomen.

 

Muziek en meer

Uw lievelingsmuziek in elke kamer is in een Smart Home perfect geïntegreerd. Laat u ‘s ochtends door uw favoriete radiozender wakker maken, luister naar een wake-up playlist in de badkamer, gebruik een zelfgekozen geluid als deurbel, enz.

 

Zonwering die meedenkt

Uw zonwering denkt met u mee en positioneert de lamellen op basis van de zon. De warmte van de zon wordt in de zomer geweerd en in de koude wintermaanden gebruikt als gratis verwarming. Dat helpt u besparen op koel- en stookkosten. ‘s Avonds zorgt de zonwering voor privacy. Door dit alles en nog meer wordt het maximum uit uw zonwering gehaald – een waardevolle investering.

 

Detecteert rook, water en andere gevaren
U heeft geen duur alarmsysteem nodig in uw Smart Home. Bestaande componenten, zoals aanwezigheidsmelders, deurcontacten, verlichting en zonwering worden ingezet om samen een volwaardige alarminstallatie te vormen. U bent steeds 100% beschermd!

 

Een zonnetankstation voor thuis

Met uw persoonlijke zonnetankstation wordt uw elektrische wagen gratis opgeladen. Er wordt automatisch rekening gehouden met diverse factoren zoals de elektriciteitsproductie van de zonnepanelen, het actuele stroomtarief en de totale energievraag van uw woning.

 

Zelf energie produceren & eigen verbruik optimaliseren

Uw zelf geproduceerde stroom wordt in een Smart Home optimaal ingezet. Zo kunnen verbruikers als wasmachine, droogkast en vaatwasser gratis hun ding doen.

 

Aanwezigheidssimulatie

Ga met een gerust hart op vakantie. Tijdens uw afwezigheid doet uw woning alsof er iemand thuis is. Tijdens de aanwezigheidssimulatie toont uw Smart Home wat het kan en worden bijvoorbeeld verlichting en zonwering op de gebruikelijke momenten geactiveerd om inbrekers af te schrikken.

Contact

Signum Meet- en Regeltechniek B.V.

Retentieweg 40

7572 PH Oldenzaal

Telefoonnummer: 0541 – 760 790

Telefoonnummers B.G.G.: 06 – 48 88 45 55 / 06 – 270 40 800

E-mail: info@signumregeltechniek.nl