Signum CONNECT: VEILIGE VERBINDING MET UW GBS!

Het verbinden van uw gebouwbeheersysteem met het internet zorgt voor gebruiksgemak, maar ook voor risico’s. Signum Connect combineert gebruiksgemak met een veilige verbinding.

Citaat uit Installatiejournaal “Internet of Things (IoT):

(Het internet der dingen (IoT) is de uitbreiding van internetconnectiviteit in fysieke apparaten en alledaagse voorwerpen)

Hackers slaagden er onlangs in om de slimme thermostaten van een aantal gebouwen over te nemen. Dat lukte door een virus te installeren.

In dit geval boften de gebouweigenaren, want de inbraak werd gepleegd door zogenoemde ‘ethische hackers’. Maar dat Internet of Things (IoT) kwetsbaar is, maakte de hack pijnlijk duidelijk. De kern van het probleem ligt bij de manier waarop de installatiemarkt werkt. In deze markt zijn we gewend iets af te leveren dat na oplevering klaar is. Maar bij IoT is dat helemaal niet zo, daar blijft security áltijd hoofdzaak.”

Besturingssystemen voor gebouwen kunnen intern communiceren, maar worden steeds meer verbonden met het internet. Makkelijk voor iedereen, want dan hoeft er niemand extra naar de plek van de installatie  heen te rijden als er problemen optreden. Maar er wordt een koppeling gelegd zonder beperking, dan is het voor een hacker een koud kunstje om binnen te komen. Je moet het daarom aan een Virtual Private Network (VPN) hangen met meerdere lagen van beveiliging,

ICT kennis:
Via een VPN verbinding is dat prima voor elkaar te krijgen, maar het vergt behoorlijk wat ICT-kennis. Deze kennis is binnen de installatiemarkt beperkt aanwezig en gezien de werkdruk i.c.m. de krapte op de arbeidsmarkt zal dit niet snel verbeteren. Daarom hebben we “Signum Connect” in het leven geroepen.

Signum Connect
Signum Connect bestaat uit: een Router op locatie, een 4G verbinding en een Private Portal in de Cloud. De klant (eindgebruiker, installateur en/of adviseur) krijgt een account op het Beheer Portaal (Private Cloud) en logt met een inlognaam en paswoord in op dit portaal. Na inloggen verschijnen ALLEEN de voor hem of haar beschikbare projecten in beeld. Met een klik op het geselecteerde project wordt er een veilige verbinding tussen de browser van de gebruiker en het project tot stand gebracht. Alle projecten (routers) zijn ondergebracht in de Private Cloud en daardoor onbereikbaar vanaf het publieke internet.

Signum Connect tijdens en na de garantieperiode
Signum Connect maakt standaard onderdeel uit van elk door Signum opgeleverd project.  Tijdens de garantieperiode is deze dienst (service) geheel gratis en krijgt u de beschikking over een account waarmee u het project vanuit het Beheer Portaal kunt benaderen. Indien er geen internet verbinding mogelijk is kan dit ook tot stand worden gebracht door middel van een simkaart met 4G deze simkaart word niet meegenomen. En zal dus door de klant zelf aangeschaft moeten worden.

Uiteraard kunt u na de garantieperiode gebruik blijven maken van Signum Connect, dit kan als los verkrijgbare dienst (service) of als onderdeel van een onderhoudscontract. Het voordeel in de combinatie met een onderhoudscontract is, naast de prijs, dat dit contract ook voorziet in Software Maintenance van uw GBS. Sterk punt van Signum is altijd de openheid en de onafhankelijkheid van het systeem, zo ook onze nieuwe service Signum Connect. U zit nergens aan vast, als u na de garantie geen gebruik meer van deze dienst wilt maken sluiten we het op afstand af en is uw gebouw ontkoppeld van deze dienst.

Software Maintenance
Een veilige verbinding is van groot belang voor installaties die verbonden zijn aan het internet. Signum Connect voorziet in deze ‘safe & easy’ verbinding. Minstens zo belangrijk is dat uw GBS zelf up-to-date blijft m.b.t. security. Ieder GBS is voorzien van een of meerdere inlogaccounts en wachtwoorden. Dat wil niet zeggen dat er een veilige situatie is m.b.t. het inloggen van gebruikers vanuit uw eigen netwerk. De wijze waarop een wachtwoord gekozen moet worden is belangrijk (sterk wachtwoord etc.), maar aanvullende security is ook noodzakelijk, zoals certificaten e.d.

Kortom, security is van groot belang. Updates en patches op dit gebied verschijnen met grote regelmaat. Ondanks de ‘safe & easy’ oplossing blijft het wel aandacht vergen. Signum kan u met Signum Connect ontzorgen. De Software Maintenance die onderdeel uitmaakt van het Signum onderhoudscontract voorziet in jaarlijkse updates van uw GBS, dit zodat de veiligheid zowel extern als intern goed geregeld is.

Contact

Signum Meet- en Regeltechniek B.V.

Retentieweg 40

7572 PH Oldenzaal

Telefoonnummer: 0541 – 760 790

Telefoonnummers B.G.G.: 06 – 48 88 45 55 / 06 – 270 40 800

E-mail: info@signumregeltechniek.nl